Un bărbat care ar fi fost acuzat pe rețelele de socializare că a participat la protestele de la Capitoliu neagă implicarea sa spunând că nu se afla în Washington DC

Un bărbat care ar fi fost acuzat pe rețelele de socializare că a participat la protestele de la Capitoliu neagă implicarea sa, spunând că nu se afla în Washington DC în ziua actelor de vandalism, transmite Fox News.

Matthew Heimbach a declarat vineri pentru postul de televiziune citat că informațiile apărute în social-media sunt false, pentru că miercuri el se afla în Tennessee.

Disputa a început în momentul în care o postare de pe rețelele de socializare îl lega pe Heimbach de protestatarii care au asediat Capitoliul. Bărbatul a fost caracterizat ca fiind ”neonazist” de Southern Poverty Law Center.

Heimbach a negat vehement orice implicare în actuala mișcare naționalistă și de supremație a albilor, spunând că a părăsit mișcarea de mai bine de un an și a adăugat că postările din social media sunt ”fake news”.

În luna mai 2020, un tribunal federal a împărțit amenzi în valoare de mii de dolari pentru mai multe persoane, printre care și Heimbach, care a luat parte în 2017 la mișcări extremiste de dreapta.

În 2016 urma să intre la închisoare pentru că a încălcat termenii probațiunii impuse de judecători după ce a hărțuit un protestatar al președintelui Donald Trump la mitingurile din urmă cu 4 ani.

În timpul procesului, Heimbach a susținut că președintele Trump l-a împuternicit să îndepărteze protestatarii respectivi, spunându-i:„Scoateți-i de aici”. Pentru a evita încarcerarea, Heimbach a pledat vinovat.

sursa foto: Captură foto/ Fox News


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro