Un fost director de la The Walt Disney Company a devenit noul CEO al grupului editorial Pearson

Renumitul publisher global din domeniul educaţiei, Pearson, l-a numit pe Andy Bird, în funcţia de noul director executiv al grupului, acesta fiind un veteran din industria media, care a condus divizia internaţională a The Walt Disney Company,  informează Reuters.

Andy Bird îşi va prelua atribuţiile pe 19 octombrie, iar actualul CEO, John Fallon, va rămâne în funcţie până la acea dată. Apoi, John Fallon se va retrage din consiliul de administraţie şi va rămâne consilier până la sfârşitul anului 2020, potrivit grupului Pearson.

În ceea ce priveşte domeniul de activitate, compania britanică Pearson, cel mai mare publisher din lume din domeniul educaţional, a tăiat mii de locuri de muncă din organigrama sa şi a trecut printr-o amplă restructurare în ultimii ani pentru a vinde manuale şi cursuri online, după ce trecerea rapidă la vânzările digitale a generat în mod repetat avertismente legate de profiturile grupului.

Anul acesta, după ce şcolile şi universităţile au fost închise, Pearson a rămas una dintre puţinele companii majore care vor menţine plata dividendelor către acţionari, în contextul în care pandemia de COVID-19 a contribuit la accelerarea trecerii spre învăţământul online, după ce şcolile şi universităţile au fost închise.

Actual, Andy Bird este un director fără funcţii executive în cadrul grupului Pearson şi a fost numit în consiliul de administraţie pe 1 mai.

Articolul Un fost director de la The Walt Disney Company a devenit noul CEO al grupului editorial Pearson apare…
Citeste continuarea articolului pe jurnalulnational.ro