Vicepreşedintele AFM despre afirmaţiile Greenpeace cu privire la cele 13 milioane de euro, „buget de cheltuieli indirecte”, din programul Casa Verde Fotovoltaice: „Nu este o informaţie reală!”

Replica sa survine la doar nouă zile de la comunicatul Greenpeace. Pe 22 ianuarie 2020, cei de la Greenpeace afirmau că AFM prevede un buget de cheltuieli „indirecte” generos.

Mai exact, spun cei din ONG-ul de mediu, 13% dintre fondurile atrase de AFM de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) din fonduri europene (peste 13 milioane de euro) sunt folosite, conform informaţiilor de la AFM şi ministerul de resort, pe cheltuieli precum dezvoltarea aplicaţiei informatice care gestionează înscrierile în program, informare şi publicitate, auditul financiar extern, respectiv salariile echipei de management proiect.

„Cu aceste fonduri, AFM ar fi putut să finanţeze alte peste 3.000 de instalaţii fotovoltaice”, menţionau vocile autorizate ale Greenpeace.

„Prosumatorii aşteaptă de un an şi jumătate ca această finanţare să ajungă la ei. Acest program a fost măcinat de promisiuni, amânări repetate şi chiar de suspiciuni…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info