VIDEO Au doborât singura statuie a unui general confederat. Donald Trump: Poliţia din Washington nu-şi face treaba

Manifestanţi antirasism au doborât, în noaptea de vineri spre sâmbătă, singura statuie a generalului confederat sudist Albert Pike,  ridicată în capitala americană Washington DC, potrivit imaginilor difuzate în media. Președintele SUA a scris pe rețelele de socializare că poliția nu-și face treaba, și că acțiunea protestatrilor este „o rușine pentru țară”.

confederatABC7 News a arătat imagini cu statuia generalului sudist Albert Pike doborâtă de pe soclu cu ajutorul unei frânghii de câteva zeci de manifestanţi care scandau sloganul ‘Black lives matter’. Donald Trump a cerut arestarea autorilor şi a acuzat poliţia din Washington că nu-şi face treaba, asistând cum o statuie este doborâtă şi incendiată.

Incidentul a avut loc la finalul manifestaţiilor care au marcat vineri împlinirea a 155 de ani de la ‘Juneteenth’, ziua în care, în 1865, ultimii sclavi au fost eliberaţi în Texas.

Numeroase statui ridicate în cinstea unor personalităţi ale taberei confederate din timpul Războiului de Secesiune (1861-1865) au fost demolate în ultimele zile în SUA.

[embedded content]

Sursa Foto și video: Wusa9.com


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro