VIDEO Cum va arăta faleza din Tulcea după reabilitare. Consiliul Județean a anunțat câștigătorul concursului de soluții

Consiliul Județean a anunțat miercuri câștigătorul concursului de soluții organizat pentru proiectul de reabilitare a falezei din Tulcea.

Pe locul I s-a clasat proiectul denumit „Curentul”, realizat de echipa formată din arhitectul Cosmin Vizireanu, arhitectul Florin Micu și specialistul în comunicare Mugur Pătrașcu.„Prieteni, cu mandrie si satisfactie va impartasesc proiectul cu care am castigat concursul de remodelare a falezei Tulcea, un proiect in care am participat intr-o echipa extinsa si care vine sa reimagineze acest spatiu catre potentialul si locul pe care il merita. A fost lucrul la care am muncit in ultimele trei luni si ne bucuram ca a fost apreciat si a intrunit cele mai bune aprecieri de la juriu”, a transmis Mugur Pătrașcu pe Facebook.

Președintele CJ Tulcea a anunțat că finanțarea pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic vor fi asigurate fie din bugetul județean, fie din fonduri europene:

„Propunerea de soluții va face obiectul unui studiu de fezabilitate și al unui proiect tehnic, cu o finanțare care va fi asigurată fie din bugetul județean, fie din fonduri europene. A fost necesară propunerea de soluții în paralel cu proiectul mare, de reabilitare a falezei, pentru că sunt lucrări conexe, lucrări care trebuie inserate în interiorul proiectului de consolidare a falezei. Vom merge în paralel și cu studiul de fezabilitate, și cu proiectul tehnic, astfel încât să nu facem intervenții ulterioare asupra lucrării, pentru că o lucrare finalizată pe fonduri europene nu mai poate fi modificată timp de cinci ani, în perioada de postimplementare”, a declarat Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea.

Context

Portul și faleza din Tulcea vor fi reabilitate și modernizate de filiala din România a companiei germane Max Boegl. Contractul se ridică la aproximativ 34 milioane de euro, iar 75% din bani vin din fonduri europene.

Contractul pentru asistența tehnică și execuția modernizării Portului Tulcea are o valoare de 133.956.978,4 lei fără TVA, iar proiectul ar trebui finalizat până la finalul anului 2022.

Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, își dorește să modernizeze infrastructura portuară, care va crea premisele pentru dezvoltarea serviciilor de transport naval de pasageri, prin creșterea numărului de curse zilnice și, după caz, a capacității navelor, a transmis Ministerul Transporturilor în momentul semnării contractului de finanțare.

Costurile modernizării vor fi suportate în proporție de 75% din Fondul European de Dezvoltare Regională, 23% din bugetul de stat și 2% din bugetul Consiliului Județean Tulcea.

Conform proiectului, compania germană va trebui să intervină la infrastructura portuară pentru asigurarea condiţiilor optime de acostare a navelor fluviale, să reabiliteze și să extindă utilitățile sau să reabiliteze faleza din municipiu.


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro