VIDEO Două atacuri violente, în interval de doar 12 ore, asupra activiştilor de mediu din Suceava

Activistul de mediu Dani Ghinghiloschi susţine că a fost atacat cu un topor de către şoferul unui camion pe care îl urmărea în trafic, având suspiciuni că transportă o cantitate mai mare de material lemnos decât prevede legislaţia.

Incidentul s-a produs pe un drum public, de pe raza localităţii Marginea, din judeţul Suceava. 

Daniel Bodnar, prietenul lui Dani, susţine că acesta din urmă s-a apropiat de depozitul unde urma să fie descărcat lemnul şi, la un moment dat, şoferul camionului i-a  lovit atât portiera cât şi geamul din spate al maşinii cu un topor. 

Când a văzut cele întâmplate, Dani care se afla în acel moment la volan, a pus maşina în mişcare.

 Ulterior, a sunat la Poliţie şi apoi pe Daniel Bodnar, care a făcut un live pe Facebook şi a relatat cele întâmplate.

”Dani, prietenul meu, a fost atacat cu un topor. I-a spart maşina. El urmărea un camion, avea suspiciuni cu privire la cantitatea din aviz. A venit şi Poliţia. Asta se întâmplă în Bucovina. Cred că s-a ajuns mult prea departe. A fost atât de multă pagubă, încontinuu suntem ameninţaţi. Dacă facem plângere la Poliţie, mari şanse nu sunt. Aţi văzut că mi-au spart şi mie maşina în urmă cu o lună şi nu s-a întâmplat nimic.

Cred că trebuie luate măsuri drastice împotriva acestor indivizi. A rămas şi toporul aici. Trebuie să se ia măsuri pentru ca aceste fapte să nu se mai repete. Vom vedea şi cine este persoana. Nu ştiu detalii”, a spus Daniel Bodnar în clipul de pe contul său de Facebook.

Anterior, în dimineaţa zilei de 12 noiembrie, în jurul orei 5.00, s-a produs un alt incident, victimă fiind de această dată Daniel Bodnar. El urmărea un camion în trafic având susţiunea că greutatea transporată era peste cea permisă de lege. La un moment dat, între maşina sa şi camion s-a interpus un alt şofer care escorta transportul de lemne. Acesta l-a şicanat pe Daniel şi i-a lovit maşina. Daniel a încercat să îl depăşească, în retetate rânduri, dar nu a reuşit.

Incidentul a ajuns la Poliţie. Oamenii legii l-au tratat ca pe o simplă tamponare, în sensul că l-au amendat pe şoferul şicanator cu 870 de lei pentru nerespectarea regulilor de circulaţie, fiind, totodată, lăsat şi fără permis de conducere pentru 60 de zile.

Daniel a fost, la rândul său, sancţionat cu avertisment pentru că a folosit telefonul mobil în timp ce se afla la volan pentru a-l filma pe individul care circula în mod intenţionat pe mijlocul drumului.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Patru concluzii după o săptămână de urzeli şi delir în Statele Unite

Fostul avocat personal al lui Trump, despre ce va face preşedintele american în ziua învestirii: „Nu are de gând să întârzie la Casa Albă. Îl vor da afară”

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro