VIDEO – Incendiu puternic la Constanța – 8 răniți, 250 de persoane evacuate de urgență, zeci de mașini distruse

JOI, 16 DECEMBRIE 2021, 07:00

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: Dan Istratie

<!–

–>

250 de oameni au fost evacuați dupa miezul noptii, multi dintre ei desculti, dupa ce un incendiu urias a cuprins blocul in care locuiau. Flacariele au pornit de la masinile parcate la subsol, iar in doare cateva minute s-au extins la etajele superioare.

Opt persoane, adulţi şi copii, au ajuns la spital cu arsuri. 37 de autoturisme au fost grav avariate. Salvatorii au activat Planul Roșu. 

Incendiul a pornit la subsolul unui bloc de locuințe din cartierul km 4-5. Mai multe mașini parcate în subteranul clădirii au luat foc. În scurt timp, flăcările s-au extins și au creat panică în rândul locatarilor.

În miez de noapte, oamenii din bloc au ieșit desculți în stradă pentru a scăpa de focul puternic izbucnit în clădire. Disperați și speriați, locatarii priveau flăcările care cuprindeau blocul.

Mai multe echipaje de pompieri și ambulanțe au venit la fața locului. Câteva persoane au fost preluate de ambulanţele, cu măşti de oxigen pe faţă. În jurul orei 2.00 s-a activat Planul Roșu.

100 de oameni au fost evacuați pe geam de pompieri.

Oamenii evacuați, care nu s-au dus la rude sau prieteni au fost transportați cu autocarele și duși la Liceul Navrom pentru a înnopta. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, cele opt persoane duse cu ambulanţele la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă au suferit intoxicări cu fum şi arsuri.

„La ora 00,58 am fost solicitaţi să intervenim în Constanţa la un incendiu la 2 autoturisme parcate în subsolul unui bloc de pe str. Prelungirea Nicolae Grindeanu, nr 6. La faţa locului au fost mobilizate 11 ASAS, 11 SMURD, 2 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 9 ambulanţe SAJ. La ora 01,52 a fost activat Planul Roşu”, a informat ISU „Dobrogea”.

Şeful ISU „Dobrogea”, col. Cristian Amarandei, a declarat că, în jurul orei 04,00, incendiul a fost localizat, intervenindu-se pentru lichidarea acestuia.

„Verificăm fiecare locuinţă în parte, pentru a ne asigura că nu sunt persoane în interior”, a menţionat Amarandei.

Au fost avariate 36 de autovehicule, dintre care 25 se aflau în parcarea subterană, iar 11 pe laturile exterioare ale blocului.

[embedded content]


Citește și:

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net