VIDEO: O nouă coloană rusă înaintează spre Kiev, dinspre nord-est. Un tren militar blindat a fost mutat din Crimeea în Ucraina

Un Înalt oficial al Departamentului Apărării din SUA atrage atenţia că ruşii încearcă să înainteze în Kiev dinspre nord-est. Acesta estimează că o nouă coloană militară este la aproximativ 60 de kilometri de oraş, relatează Agerpres.

„Am vrut să vă atrag atenţia asupra faptului că ei (ruşii, n.red.) încep să încerce să înainteze spre Kiev dinspre nord-est. (…) Estimăm că sunt la aproximativ 60 de km de oraş”, a declarat jurnaliştilor un înalt oficial al Departamentului Apărării din SUA.

Conform declaraţiilor oficialului de la Pentagon, ruşii ar fi frustraţi venind din nord, acolo unde avansarea spre Kiev nu prea a avut rezultate de câteva zile din cauza rezistenţei ucrainene, dar şi a problemelor cauzate de logistică. 

A treia coloană cu care ruşii încearcă să pătrundă în Kiev s-ar afla la 60 de kilometri de oraş. Este un nou efort depus de ruşi pentru a „încercui Kievul şi de a-l forţa să se predea”, a mai adăugat oficialul american care a ţinut să precizeze şi că ruşii „măresc presiunea asupra Kievului”. 

[embedded content]

Celelate două coloane sunt la 20 de kilometri de Kiev şi la 150 de kilometri de capitala Ucrainei. 

Ruşii au mutat un tren militar blindat din Crimeea în regiunea Herson din Ucraina. Şi pe internet circulă un video filmat de un martor ocular. Acesta a surprins trenul cu opt vagoane în timp ce trecea prin Novooleksiivka, oraş aflat la 32 de kilometri nord-vest de Crimeea. 

 

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro