Vladimir Putin intră în autoizolare după depistarea unor cazuri de COVID-19 în anturajul său / Kremlinul precizează că liderul rus este „perfect sănătos”

Preşedintele rus Vladimir Putin intră în autoizolare, după descoperirea unor cazuri de covid-19 în anturajul său, a anunţat marţi Kremlinul, precizând că liderul rus este „perfect sănătos”, relatează AFP, citată de News.ro.

„Din cauza unor cazuri identificate de coronavirus în anturajul său, Vladimir Putin trebuie să respecte un regim de autoizolare pe o anumită perioadă de timp”, a anunţat într-un comunicat preşedinţia rusă.

Astfel, Putin nu urmează să participe personal la un summit regional în Tadjikistan, mai transmite Kremlinul.

„Autoizolarea nu va influența direct munca președintelui, pur și simplu nu vor exista evenimente față în față ceva timp. Totuși, acest lucru nu afectează intensitatea [programului său de lucru], președintele își continuă activitatea printr-un format de videoconferință „, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Putin a participat luni la exerciții militare în coordonare cu Belarsu, la un teren de antrenament din regiunea Nijni Novgorod, la 450 de kilometri est de Moscova. Exercițiile au inclus ceea ce Ministerul Apărării a spus că a fost prima utilizare într-un mediu de luptă a două noi vehicule de luptă robotizate, care sunt echipate cu mitraliere și lansatoare de grenade.

Exercițiile Zapad (Vest) 2021, desfășurate în mai multe locuri din Rusia și Belarus, implică aproximativ 200.000 de soldați în total, inclusiv trupe din Armenia, India, Kazahstan, Kârgâzstan și Mongolia.

Miniștrii de externe ai Poloniei, Letoniei, Lituaniei și Estoniei și-au exprimat luni îngrijorarea cu privire la manevre, spunând că Rusia nu a fost transparentă în privința lor și au menționat că tensiunile dintre occident și Belarus, pe fondul crizei migranților trimiși de regimul Lukașenko peste graniță în statele membre UE.

Sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro