Vortex polar deasupra României. Temperaturile coboară la -21 de grade. Care sunt zonele vizate

Masa de aer rece se va intensifica în noaptea care urmează. Astăzi de dimineață am avut o vreme geroasă doar în regiunile nord-vestice acolo unde temperaturile au coborât până la -18 grade Celsius.

La noapte vremea va deveni geroasă în mare parte a teritoriului, acest lucru însemnând temperaturi minime de -10 grade şi sub -10 grade Celsius. Este foarte probabil în noaptea care urmează să înregistrăm valori de -21, -22 de grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei, poate şi din Maramureș.

Vreme deosebit de rece şi ger dimineaţa şi noaptea

Temperaturile vor fi negative în toată ţara inclusiv în partea de sud unde probabil că vor coborî doar spre -7, -8 grade şi nu vor caracteriza o vreme geroasă. Vom avea temperaturi preponderent negative şi pe timpul zilei, atât astăzi cât şi mâine cam în toate regiunile. 

Partea bună este că această masă de aer rece nu staționează foarte mult. Cel mai rece se estimează a fi la noapte, apoi se încălzește ușor, deşi mâine vom avea temperaturi maxime preponderent negative care nu vor urca mult pe parcursul zilei care se vor situa de la -5 , -6 grade prin nord-vestul-centrul teritoriului până la cel mult 0, 1 grad în extremitatea de sud-vest”, a spus meteorologul Alina Şerban la Antena 3. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro