Zelenski: „Polonia, Moldova, România și statele baltice vor deveni următoarele ținte dacă Ucraina va cădea”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat o nouă înregistrare video în care avertizează că războiul va deveni o „baie de sânge fără sfârșit, răspândind mizerie, suferință și distrugere”, dacă Ucraina nu va primi armament suplimentar, relatează The Guardian. Apoi, în mesajul său, menționează și România.

Vorbind în engleză, Zelenski spune că Ucraina se apără împotriva Rusiei „de mult mai mult timp decât au plănuit invadatorii”.

Dar Rusia are în continuare capacitatea de a ataca „nu doar împotriva Ucrainei”, continuă Zelenski.

„Polonia, Moldova, România și statele baltice vor deveni următoarele ținte dacă libertatea Ucrainei va cădea”, avertizează liderul de la Kiev. De aceea, sunt necesare mai multe arme pentru „a salva milioane de ucraineni, precum și milioane de europeni”, mai afirmă președintele ucrainean.

„Avem nevoie de artilerie grea, vehicule blindate, sisteme de apărare aeriană și avioane de luptă”, explică Zelenski. „Libertatea trebuie să fie înarmată mai bine decât tirania. Țările occidentale au toate mijloacele pentru ca acest lucru să se întâmple. De ele depinde victoria finală asupra tiraniei și numărul de oameni salvați”, conchide acesta.

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro